20:59
Тиждень народознавства


     Кожен народ має свої звичаї, традиції, церемонії, які формувалися протягом століть і освячені віками.

Саме відтворенням традицій був присвячений тиждень народознавства в Новобузькій школі № 10.

Цікаво і захоплююче пройшло відкриття засідання гуртка «Юні музеєзнавці»(керівник Гончаревич Т.П.), де учні зустрілися з народною майстринею з вишивки Хлань  Любов Михайлівною. Ця неймовірно чудова жінка розповіла про своє захоплення, продемонструвала свої роботи і зуміла захопити дітей своєю улюбленою справою, душевним теплом і добротою.

На ранкових зустрічах «Доля на рушникові» учні дізналися про історію виникнення  і використання українських рушників про які розповідали члени прес-групи. Виносимо подяку учням 8 класу Калинюку О., Смірновій К.,Цайкіній Л., ученицям 10 класу Озеряник К., Леоновій Т., ученицям 11 класу Пихтін К.,Хлань В.,Кирток В.,Гогорі А. та Мартинович Ю. за оригінально проведені заходи.

Також організовано акцію «Напиши листа святому Миколаю». А ще у шкільній бібліотеці діяла виставка книг «Українська минувшина», яку підготувала бібліотекар Бушко К.В.. Учні 2,3,4,5,6,8 класів відвідали шкільний етнографічний музей, де екскурсоводи Смірнова К., Цайкіна Л. та Ткаченко Є. цікаво ознайомили присутніх з експозиціями музею «Українська хата», «Їжа та побут українців».

Протягом проведеного тижня учні поглибили свої знання про звичаї і традиції українського народу, а на загальношкільній лінійці найактивніші були нагороджені почесними грамотами.

Переглядів: 1980 | Додав: хімік | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]