17:05
Вечорниці


28 лютого в актовій залі Новобузької ЗОШ № 10 зібралися учні 6-11 класів на святковий захід, присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка.
 Святково прибрана світлиця. Портрет Шевченка у вишиттому рушнику...
Господиня з господарем чекають доньку на вечерю. Дівчина приходить з подругою та раптом заходять дівчата і просять дозволу на вечорниці. Господиня запрошує всіх до хати. Дівчата сідають, ведуть розмову, в'яжуть та вишивають. 
Учасники інсценують уривки з творів Т.Г. Шевченка, згадують епізоди з його життя та творчого шляху.
Господиня зауважує, що багато своїх творів присвятив Кобзар зображенню жінки-кріпачки, тяжкого життя народу за часів кріпаччини.
На сцені - маленький Тарасик веде розмову з матусею. Потім з'являються героїні поем Шевченка - тополя, наймичка, Катерина. Дівчата виконують пісню "На високій дуже кручі..." Потім розмова пішла про народні звичаї і традиції, які здадував і Т. Шевченко, і інші українські письменники у своїх творах.
Учні залюбки інсценують уривки з п'єс "Сватання на Гончарівці", "Кайдашева сім'я", "Баба Параска і баба Палажка". Лунають пісні, жарти, гуморески, небилиці.
Та час спливає непомітно. Господиня ,Карпович Людмила Миколаївна,  запрошує всіх гостей на вареники - вареники непогані, вареники у сметані!
Переглядів: 642 | Додав: хімік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]