11:50
Нестандартний позакласний захід

Її Величність Жінка

         10 квітня у Новобузькій  ЗОШ №10 пройшло засідання літературного клубу на тему «Її Величність Жінка». Метою засідання було розкрити роль жінки, її місце в літературі, познайомити учнів з цікавими фактами життя відомих поетів, з роллю жінки в їх житті, виховувати поважне ставлення до жінки, матері.   

      На екрані портрети  жінок . Ведуча Попова Т.Л. оголошує тему та мету зібрання в літературному клубі. Виконуючи пісню «Женщина любимая», виходить другий ведучий Попов Ю.В. Зал палко плеще йому за чудове виконання пісні.

      Звучить легенда про створення жінки. Попова Т.Л. та учні Агаханова Діана, Вус Ірина, Булка Артур інсценують віршовану легенду про Кохання та Зраду.

      Називаються імена жінок, які стали символами вірності та відданості, мудрості, творчої наснаги, краси та жіночності, любові до людей.

      Учениці Агаханова Діана та Маріна Анна переконливо виконують ролі Наталки та її матері з п’єси І.Котляревського «Наталка-Полтавка».

      На екрані образи поетів і їх коханих жінок. Учні виступають від їх імені та запалюють свічки на честь прекрасних дам. Роль Ф.Петрарка зіграв учень 8 класу Полевода Артем, «зізнаючись у коханні до донни Лаури», прозвучав сонет Петрарка у виконанні учениці 9 класу Ткаченко Євгенії; від імені В.Шекспіра звернувся до смуглявої дами учень 9 класу Калинюк Олексій; звучить романс «На холмах Грузії» та зізнання О.Пушкіна до Н.Гончарової у виконанні учня 8 класу Стужука Олексія; учень 8 класу Бушко Павло чудово зіграв роль М.Гумільова, який все своє життя віддано кохав А.Ахматову. А учень 11 класу Приходько Віталій прекрасно прочитав вірш «Я знаю жінку…».

       І знову звучить чудова пісня «Ах, какая женщина»у виконанні ведучого Юрія Васильовича.

     Чоловік стає на коліна тільки у трьох випадках: напитися зі струмка, зірвати квітку для коханої та вклонитися матері.

      На екрані образи матерів. І саме зараз мова йде про них, про найсвятіше слово на землі – «мама». Звучить «Аве, Марія!» Зі словами вдячності до матусі звертаються у віршованій формі учні 8 класу Смірнова Валентина та Кушербаєв Артем.

       «Слово про матір» чудово виконує вчитель української літератури Карпович Л.М. Не треба забувати про своїх матерів, давайте їм вісточку про себе, адже вони так люблять нас і все своє життя присвячують саме нам, своїм дітям.

      Усіх присутніх переповнює шквал емоцій: не втримує ніхто тут своїх сліз, адже мова йде про тих мам, яких уже немає на цьому світі, але пам’ять про них живе вічно. На екрані Таїсія Повалій з «Піснею про матір» Б.Олійника.

      А ще подвигами на фронтах Великої Вітчизняної прославили себе жінки. Звичайно, «у війни не жіноче обличчя», але коли на війні вирішувалася доля народу, коли війна дійсно була народною, жінки хапалися за зброю разом із чоловіками.

        На екрані епізод із художнього фільму за повістю Б.Васильєва «А зорі тут тихі», звучить музика із кінофільму. На сцені актової зали з’являються артисти-аматори, які грають роль Васкова (учень 8 класу Булка Артур), Кір’янової – учениця 8 класу Маріна Анна, Ріти Осяніної – учениця 11 класу Здор Олена, Жені Комелькової – учениця 9 класу Ткаченко Євгенія, Соні Гурвіч – учениця 8 класу Вус Ірина, Лізи Бричкіної – учениця 9 класу Цайкіна Лілія, Галі Четвертак – учениця 8 класу Смірнова Валентина.

      Актори настільки перейнялися долею героїв повісті Б.Васильєва, що зрозуміли: у тяжкі години все вимірюється самою звичайною і високою міркою: життя одне і смерть одна, що воїни, роль яких вони виконували, – справжні герої війни.

     Не всі жінки воювали на фронтах Великої Вітчизняної. Багато здійснювали героїзм в тилу, а багато хто здійснювали материнський подвиг, рятуючи своїх дітей.

     Звучить чудовий вірш у виконанні ведучої про материнський подвиг. І знову сльози на очах у присутніх у цій залі.

     А ось мова пішла і про сучасну жінку. Звучить вірш у виконанні вчителя світової літератури Лясковської Т.О. «Сучасна жінка».

    Поетами всіх часів і народів написані десятки тисяч віршованих рядків, присвячених жінці. Саме її ім’я прославляється у віршах і піснях.

      Учениці 9 класу Цайкіна Лілія. Смірнова Катерина та Остапенко Катерина читають вірші про жіночі імена. Звучить пісня «Наташка».

      Учасники засідання літературного клубу дискутують про те, що таке жіночність, краса, який ідеал сучасної жінки, які якості у жінці чоловіки цінують над усе.

      Звучить лірична мелодія, на фоні якої ведуча виконує вірш Л.Очкур «Я –жінка».

     Протягом засідання звучали чудові пісні, слова про жінку, матір, роль жінки у творчості та долі поетів. Це було настільки душевно, по сімейному, з такою теплотою, що усі присутні з захопленням сприймали дійство і зрозуміли, що майже все у цьому світі тримається на її тендітних  плечах.

 

 

                                                                        Керівник літературного клубу

                                                                        Новобузької ЗОШ І-ІІІ ступенів №10

                                                                        Попова Т.Л.

                                                                                                       

Переглядів: 827 | Додав: хімік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]