23:12
Літнє оздоровлення.Робота пришкільного табору "Живчик"
   З  метою створення сприятливих умов для організації та проведення відпочинку та оздоровлення дітей під час літніх канікул 2011-2012 навчального року працював табір з денним перебуванням "Живчик” при Новобузькій  загальноосвітній  школі І-ІІІ ступенів.

         Дитячий табір функціонував з 28 травня по 12 червня. Свою роботу будував відповідно до Статуту дитячого закладу відпочинку Новобузької ЗОШ І-ІІІ ступенів №10 (затверджений директором школи та погоджений начальником відділу освіти 25.05.09р.), керувався Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», «Про охорону дитинства», «Про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення», «Про пожежну безпеку», Типовим Положенням про дитячий заклад оздоровлення та відпочинку (затверджений постановою Кабінету Міністрів від 28 квітня 2009 р. №422).

Директор табору з денним перебуванням "Живчик” – Бондаренко Наталія Володимирівна. У таборі "Живчик”  працювали:  вихователі – вчителі початкових класів: Ткаченко Н.О. (відповідальна за організацію харчування), Ляхова Т.Ю., Богдан О.Г., вихователь ГПД Проценко І.Л. (відповідальна за протипожежний стан табору), вчитель фізкультури Литвиненко І.В.(відповідальна за охорону праці і збереження життя працівників), бібліотекар школи Бушко К.В., керівник туристичного гуртка Савченко С.О., вчитель математики Андронатій П.П., медсестра Журба С.В., кухар Петрова Л.Ф., техпрацівник Блінова Г.П.

     Для роботи табору з денним перебуванням «Живчик» залучено  матеріально-технічну базу школи: кімнату відпочинку, кімнату для перегляду відеофільмів, спортивний зал, їдальню, спортивний майданчик, стадіон, спортивний інвентар, телевізор, відеомагнітофон, комп’ютер.

 

        До дитячого оздоровчого закладу зараховано 106 дітей. З них 71 дитинаучні початкових класів та 9 дітей пільгових категорій – за кошти державного  бюджету.             

                   Табір з денним перебуванням "Живчик” працював за таким режимом дня:

8.00

Прийом дітей

8.00-8.30

Ранкова зарядка

8.30-9.00

Сніданок

9.00-9.30

Рухливі ігри

9.30-10.30

Виховна година

10.30-11.30

Спортивна година

11.30-12.30

Інтелектуальна година

12.30-13.00

Обід

13.00-13.40

Ігри за інтересами

13.40-13.50

Прибирання у кімнаті

13.50-14.00

"Хвилинка безпеки"

14.00

Відхід дітей додому

Протягом роботи табору видано 2 накази по ЗОШ № 10 (від 19.04.2012 № 97 «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2012 року», від 15.05.2012 №104 «Про забезпечення охорони праці, безпеки життєдіяльності у таборі з денним перебуванням») та 19 наказів по табору «Живчик».

У таборі було створено всі необхідні умови для педагогічно-обгрунтованого, змістовного, цікавого дозвілля дітей, їх діяльності згідно інтересів. Табір складався з 2 основних загонів та 2 профільних (напрямок – еколого-туристичний).  Всі заплановані  і проведені заходи сприяли фізичному, творчому, духовному та інтелектуальному зростанню дітей.    

                Свою виховну роботу  ми будували відповідно до всіх напрямків виховання: патріотичного, екологічного, краєзнавчого, естетичного, трудового, спортивно – оздоровчого та ін.

                 Для ознайомлення з специфікою певних професій та формування світогляду під час перебування в таборі вихованці відвідали ЦПРДЮ, центральну аптеку,   районну бібліотеку, музей. Здійснили екскурсії по місцях бойової слави «Обличчя історії – пам’ятники Новобужжя», з метою вивчення дендрофлори та фауни рідного краю - до Руського ставка, парку імені Б.І.Гребеннікова, відвідали регіональний ландшафтний парк «Приінгульський», Чабанський ліс. Вихованці профільних загонів здійснили туристичний похід до села Улянівка, вивчали та досліджували екологічний стан навколишнього середовища, склали карту проблемних територій з метою покращення екологічної ситуації. Дану роботу учні продовжать в навчальному році.

                Кожний день  у таборі носив виховне спрямування:    

  • День рекордів
  • День індіанців
  • День захисту дітей
  • День рідного міста
  • День Шерлока Холмса
  • День охорони довкілля
  • День сміху
  • День Нептуна
  • День веселих майстрів
  • День пам’яті
  • День підприємців

Під час роботи табору з денним перебуванням «Живчик» проводилась такі  виховні заходи:

 -          конкурси  малюнків на асфальті , дружніх шаржів, екологічного малюнку, на кращу емблему табору, конкурс повітряних зміїв, мильних бульбашок, конкурс фантастичних проектів,, конкурс на кращий квітковий букет,  конкурс-виставка «Своїми руками» та інші;

-        Музично розважальна програма, караоке в таборі, музична гра «7 нот», бліц-турнір на увагу та кмітливість, конкурс частівок, ігрове шоу ,  

-     Екологічна експедиція  «Ми за чисте довкілля», вікторини, операції  «Затишок», «Джерело», «Братські могили», «Мурашник».    

-      Свято м’яча і скакалки, гра на орієнтування «Поклик джунглів», військово-патріотична гра «Диверсанти», Спортивна гра «Зірничка».

    Щоденно проводились заходи з попередження дитячого травматизму, які мали вигляд цікавих хвилинок безпеки на теми:

·       «Закони табору», «Стихійні лиха», «Шкідливі звички», Безпечні канікули», «Сонце – шкідливе і корисне», «Сам собі рятувальник», «Небезпечні комахи», «Небезпечні предмети, тероризм», «Будь обережним на воді», «Вогонь – друг, вогонь – ворог», «Обережно – отруйні гриби і ягоди», «Ти – пішохід», «Знайомтесь – конфлікт» та інші.

   У закладі працювала бібліотека.  На Її базі було проведено такі заходи:

-           Конкурс власних казок;

-            Презентація дитячих хоббі;

       -             Тренінг «Підліток і закон»;

       -             Засідання гуртка «Майстерня книжкової лікарні»

              -             Робота з терміналом «Мій вибір»       

                          Протягом табірної зміни працювали різноманітні гуртки:  «ДЮП», «Юні туристи», «Інтелектуальний», «Книголюби». Події життя табору щоденно висвітлювались у стінній газеті «Живчик». Оформлено календар життя табору.

                У дитячому таборі були створені безпечні умови для перебування дитини, організовано збалансоване раціональне харчування. Виховний процес та процес відпочинку здійснювався з урахуванням індивідуальних можливостей, інтересів і здібностей дітей, їх віку, психофізичних особливостей та стану здоров’я.

      Медична сестра систематично  проводила огляд дітей, які відвідували табір «Живчик». Робітники їдальні урізноманітнювали харчовий раціон дітей, враховуючи їх пропозиції та побажання. За результатами опитування, діти залишились задоволені харчуванням.

            З метою організації якісного і змістовного відпочинку дітей було надано допомогу в оплаті транспорту для перевезення дітей на екскурсії в сумі  200 (двісті ) гривень від спонсорів: Цьоми І.С., Степан О.С, батьківського комітету 2 класу.

Робота табору «Живчик» перевірялася лікарем СЕС Андрєєвим С.А., методистом райво Лихошерстовою Л.М., та співробітниками ССД райдержадміністрації.

Переглядів: 1552 | Додав: хімік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]