10:10
День Захисника Вітчизни!

23 лютого – День захисника Вітчизни

   У всі часи захищати рідну землю було справою честі та гідності мужніх людей, дійсних патріотів своєї країни, святим обов’язком кожного громадянина. Тож День захисника Вітчизни - це всенародне свято. Воно є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників Батьківщини та проявом поваги народу до них. У нього славні традиції, за ним стоїть сама історія, сповнена героїки подвигів, яскравих вчинків.

     23 лютого Україна святкує День захисника Вітчизни, свято, яке із Дня Радянської армії перетворилося на всенародний чоловічий день.

     19 лютого у Новобузькій ЗОШ І-ІІІ ступенів № 10 відбулося засідання клубу старшокласників «Думка», присвячене цьому святу, на якому був присутній військовий комісар районного військового комісаріату Перший Микола Миколайович. Основною  метою цього заходу  було ознайомлення  із героїчним минулим нашої Вітчизни; визначення, що для старшокласників означає це свято, яким воно є для запрошених гостей і навчити  учнів цінувати традиції.

    Про роль захисника Вітчизни та його основний обов’язок розповів учитель предмету «Захист Вітчизни» Гончаревич В.М. Учні мали можливість переглянути відеосюжети про героїчне минуле нашої Армії, про подвиг  воїнів-інтернаціоналістів, слухали пісні про дух солдат.

   Учитель історії Гончаревич Т.П. навела історичну довідку про те, що в усі часи існування України завжди чоловіки захищали її кордони.

    Комісар Перший М.М. розповів про свою військову долю, наголосив на тому, що старшокласникам уже необхідно  робити вибір своєї майбутньої професії, можливо, пов’язаної  із військовою службою.

  Хлопці-старшокласники мали можливість продемонструвати свої здібності, спритність, мужність, кмітливість у конкурсній програмі «Я – майбутній захисник Вітчизни!». Змагалися дві команди: «Буран» і «Титан». Юнаки одягали на швидкість військову форму, протигази, чистили картоплю, писали листа мамі з армії. А найбільше всіх вразило вміння хлопців віджиматися від підлоги до 50-60 разів.

  Почесне журі нагородило учасників команд солодкими призами та квітами.

 Усі присутні отримали багато задоволення, масу позитиву, деякі хлопці визначилися зі своєю майбутньою професією.

                                                             Організатор засідання клубу «Думка» ,

                                                              класний керівник  10 класу Мартинович А.А.


Переглядів: 563 | Додав: хімік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]