12:46
День української писемності
               

   З 5-го по 9-е листопада в нашій школі проходив тиждень української писемності та мови. Насичений різноманітними заходами був план     проведення тижня, з яким познайомила учнів та вчителів на загальношкільній лінійці вчитель української мови та літератури Карпович Л.М.

Незвичною була подорож старшокласників у країну мови на ранковій зустрічі, яку проводили учні 7 класу разом з класним керівником Карпович Л.М. Вона супроводжувалася різними видами роботи: тут були і проказування скоромовок, і відгадування загадок, і закінчення прислів’їв. І нарешті – учні в’язали стрічки до українського віночка, називаючи епітети до визначення української мови.

Цікавими, незвичними і змістовними були плакати старшокласників, присвячених тижню писемності та мови.

Порадували юні читці – виконавці поезії про природу та українську мову.

Захоплюючою у четвер стала виставка предметів українського побуту, де найактивнішими були учнів 3, 5, 7,9, 11 класів. Тут були глечики і ложки, череп’яні миски та кухлики.

І на закінчення тижня біло проведено позакласний захід «До сусідки на посиденьки», де вчитель розповіла про давні традиції сусідства українців. А учнів 9 класу Воротинцев Максим, Говорова Олена, Агаханова Діана, Богданов Сергій, Гриненко Микола та Захарчук Олег інсценували уривки з творів українських письменників про різні сусідські взаємини. Хлань Вікторія та Кирток Валерія, учениці 11 класу, представили «розмову» (лайку) баби Параски і баби Палажки. А закінчилося все дійство віночком українських народних пісень у виконанні всіх учасників заходу.                                           
                                                             
                                                                                                                                                                                                                                             

Переглядів: 878 | Додав: хімік | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]